Крадци влязоха в склад, за да отмъкнат 10 килограма от

...
 Крадци влязоха в склад, за да отмъкнат 10 килограма от
Коментари Харесай

Невиждано: Ограбиха 10 кг от червеното злато

 

Крадци влязоха в склад, с цел да завлечен 10 кг от най-скъпата корекция – шафрана, която в света е позната като аленото злато. Кражбата е в Лондон, а криминалистите там към този момент са видели на камерите по какъв начин двама отмъкват скъпата стока за 60 000 $ и необезпокоявано се измъкват, предава CNBC като се базира на локалната полиция.

Те я разказват като най-дръзката кражба на скъпата фалшификация, кг от която коства към 1000 $. За 1 кг изсъхнал шафран е належащо ръчно да се оберат към 160 000 цвята и да се отделят трите червено-оранжеви пипалца.

Смята се, че това е и най-трудоемката фалшификация, която е известна на шумерите още от 15 пр.н.е. Вавилонците я обожавали, тъй като считали, че подтиква любовните качества, римляните я употребявали като ароматно вещество, с което ароматизирали публичните зали и бани и вярвали, че има свойствата на противоотрова.

Днес се отглежда във Франция, Испания, Гърция, Иран, Италия и Украйна. Използва се най-много в кулинарията, само че по билковите аптеки е предлагат за усилване на имунитета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР